RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Білоруський мир: силовики Лукашенка затримали кількох пропагандистів Путіна

У Білорусі на цьому тижні затримали трьох прихильників ідеї "російського миру" Дмитра Алімкіна, Юрія Павловця і Сергія Шиптенка.

Про затримання пише білоруське видання "Наша Ніва".

45-річний мешканець Бреста Дмитро Алімкін, за словами його дружини, був затриманий співробітниками спецназу міліції у себе вдома 6 грудня. Алімкін – випускник Академії управління при президенті, працював спочатку страховим агентом і, до затримання, сторожем у школі. Писав статті на імперські російські сайти.

Його підозрюють у скоєнні злочинів за статтею "розпалювання расової, національної або релігійної ворожнечі або розбрату". Зараз Алимкин знаходиться в СІЗО в Мінську.

Другий затриманий, Юрій Павловець, працював доцентом кафедри гуманітарних дисциплін у Білоруському державному університеті інформатики і радіоелектроніки.

Є автором численних російських сайтів, зокрема "Регнум", "Западная Русь", "Русправда". Часто звинувачував владу Білорусі в потуранні націоналізму в країні.

Обидва писали свої статті під псевдонімами.

Про затримання Сергія Шиптенка 9 грудня повідомили на сайті порталу імперської спрямованості "Регнум". Він на відміну від двох своїх "колег" підписував статті своїм ім'ям. Шиптенко писав, що незалежна Білорусь є "сепаратиским проектом" і заявляв про необхідність якнайшвидшого "возз'єднання" з Росією.

Шиптенко до свого арешту прокоментував затримання Павловця і Алімкіна у своєму Facebook таким чином: "Скучили за ввічливими людьми".

Як повідомляв "Апостроф", влада білоруського міста Брест після скарги місцевої жительки закликала водіїв міських маршрутних таксі не вішати георгіївські стрічки в салоні.