RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

​Експерт пояснив, як Путін хоче використати Білорусь у військових цілях

В Білорусі розгорівся гучний скандал через затримання спецслужбами декількох прихильників ідеї "російського світу".

Редактор білоруської редакції спільноти InformNapalm Денис Івашин вважає, що це може бути відповіддю Білорусі на плани РФ щодо використання білоруської території у військових цілях.

"У російсько-білоруських відносинах в найближчий час настане катарсис. Для Росії вже недостатньо тільки однієї підтримки на міжнародній арені та організації майданчика для мирних переговорних процесів з боку Білорусі", - сказав Івашин в коментарі Depo.

При цьому він додав: "Для кремлівських стратегів потрібна територія Білорусі безпосередньо для розміщення єдиного загальновійськового угруповання військ, про що ще 15 червня 2015 року заявляв координатор Управління генеральних інспекторів Міністерства оборони РФ генерал армії Юрій Якубов".

"В цьому ключі 3 листопада в Мінську прозвучала і заява міністра оборони РФ Сергія Шойгу про "вимушені оборонні заходи" у відповідь на нібито нарощування наступального потенціалу NATO на західних рубіжах так званої Союзної держави. Усе це, а також наявна інформація про плани оборонного відомства РФ перекинути у Білорусь в 2017 році понад 4 тисячі вагонів з військовою номенклатурою вантажів, свідчить про вже прийняте рішення використати білоруську територію в стратегічних військових цілях", - пояснює експерт

Також він зазначив: "Цілком можливо, що нинішні дії Мінська відносно адептів "російського світу" продиктовані бажанням продемонструвати Кремлю, що цим зловісним планам судилося перебувати на папері аналогічно відомому розпорядженню Путіна від 8 вересня 2015 року про підписання угоди між РФ і РБ про російську авіаційну базу у Білорусі".

Читайте також матеріал "Апострофа" Загрозливий кулак над Заходом: навіщо Путіну потрібна армія в Білорусі.