RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Бої під Авдіївкою: у Росії назвали причину загострення

Відомий російський журналіст Олександр Невзоров вважає, що бойовики пішли на загострення ситуації на Донбасі заради того, щоб розікрасти регіон і бігти.

Про це Невзоров сказав в інтерв'ю на радіостанції "Ехо Москви".

Журналіст спростував домисли російської пропаганди про те, що в загостренні винні сили АТО. Він зазначив, що Авдіївка перебувала під контролем ЗСУ, а значить, на неї могли напасти тільки бойовики.

"Україна не могла напасти на той населений пункт, в якому перебували її опорні бази і її війська, і не могла почати бомбити", — підкреслив Невзоров.

Також він зазначив, що бойовикам дали ясно зрозуміти, "що їх не візьме Росія, що їм не світить ніяка власна державність". Тому Невзоров вважає, що вони пішли на загострення заради того, щоб продовжити воєнний стан.

Він стверджує, що бойовикам потрібна "можливість далі все-таки поразворувати регіон, а потім бігти".

Також Невзоров зазначив дивину позиції російських ЗМІ, вказавши на те, що сепаратизм по російським законам є злочином, а пропаганда сепаратизму — ще більшим злочином.

Як повідомляв "Апостроф", російський журналіст Ілля Вайцман вважає, що Путін міг домовитися з Трампом про загострення ситуації на окупованому Донбасі.