RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

Рівень симпатії росіян до Сталіна побив рекорд: в мережі глузують

Росіяни все краще ставляться до Йосипа Сталіна, Леоніда Брежнєва і Володимира Путіна. Схвалення Сталіна досягло історичного максимуму за 16 років.

Це випливає з нового опитування Левада-Центру. Так, найсильніше народна любов зросла до Сталіна. 4% опитаних ставляться до нього з захопленням, 32% з повагою і 10% з симпатією. 20% респондентів заявили, що Сталін їм байдужий. Любов населення за останні роки зросла і до Путіна. Якщо в 2006 році позитивно про Путіна відгукувалися 76% росіян, то в 2017 році вже 83%. Негатив до чинного президента цей же період знизився з 8 до 5%.

Заступник директора "Левада-центру" Олексій Гражданкін вважає, що сплеск любові до Сталіна пов'язаний з тим, що у населення він асоціюється з "порядком в країні". "Чим гостріший стан справ в країні, чим жорсткіше виклики перед державою, тим більше в масовій свідомості виявляються затребувані люди з жорсткою позицією", - зазначив він.

Топ-3 нелюбимих історичних лідерів росіян займають, відповідно, Михайло Горбачов, Борис Єльцин і Микита Хрущов.Спільнота Лентач сатирично відреагувало на цю новину.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в соціальних мережах бурхливо обговорюють слова Качинського про культ Бандери в Україні.