RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Потрібно чекати: колишній радник Путіна дав пораду Україні щодо повернення Донбасу

Російський економіст, колишній радник російського президента Андрій Ілларіонов радить Україні зайняти вичікувальну позицію для того, щоб повернути окупований Донбас.

Про це Ілларіонов сказав в інтерв'ю "Апострофу".

На думку колишнього радника Путіна, Мінські угоди є вкрай невдалим рішенням і здачею суверенітету України.

Єдину користь від них Ілларіонов бачить в невеликому зниженні інтенсивності військових дій і меншій кількості загиблих. Але він зазначає, що такий вплив Мінська дуже незначний, так як на інтенсивність бойових дій впливає тільки бажання Путіна.

Ілларіонов вважає, що українській стороні слід визнати нинішню лінію розмежування з сепаратистами та російськими військами на Донбасі, і мінімізувати свої контакти з окупованою територією. При цьому, підкреслює він, українська влада повинна надати всю необхідну допомогу тим жителям Донбасу, які вважають себе українськими громадянами.

Далі Ілларіонов пропонує чекати моменту, коли можна буде повернутися до цього питання. Він наводить аналогію з Францією після окупації Ельзасу і Лотарингії прусськими військами в 1871 році.

"Вони чекали всього 48 років, і в 1919 році обидві ці провінції були повернені Франції. Потім ця історія повторилася, як ми знаємо, в 1940-му році. Але у 1945-му ці території були повернуті остаточно", — зазначає колишній радник Путіна.

Разом з тим він вказує, що неможливо передбачити, скільки доведеться чекати у випадку з Україною.

Детальніше думку Ілларіонова про те, як Україні повернути окуповані території, читайте в його інтерв'ю "Апострофу".