RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

СБУ розповіла про спробу ФСБ завербувати українця

Контррозвідники СБУ розповіли про чергову спробу ФСБ РФ завербувати громадянина України.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Житель Луганської області, який з 2010 року офіційно працює на об'єктах будівництва Москви і Санкт-Петербурга, в 2016 році під час чергової поїздки в Росію при проходженні паспортного контролю був спрямований російськими прикордонниками в окреме приміщення, де з використанням психологічного тиску його допитали співробітники ФСБ.

ФСБ цікавили місця розташування блокпостів і дислокації військових частин української армії на території Луганської області. Особлива увага приділялася наявності особистих контактів українця з правоохоронними органами України. Потім працівники ФСБ в ультимативній формі заявив, що для подальшого перебування на території Росії українець повинен співпрацювати з ними та надавати інформацію про дислокацію частин української армії в зоні АТО, переміщення військової техніки тощо.

Опинившись у безвихідній ситуації, громадянин України був змушений погодитися на конфіденційне співробітництво з ФСБ. Також чоловікові розповіли про канали зв'язку з кураторами.

Підкреслюється, що українець повідомив правоохоронцям всі обставини спілкування з ФСБ і не збирався виконувати вказівки російських спецслужб.

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітники ФСБ спробували завербувати українського дипломата.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: