RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Російський експерт розповів, чию долю повторить путінський режим

Бюрократія і силовики Російської Федерації не тільки повторили, але і посилили помилки своїх радянських попередників, тому крах нинішнього режиму буде схожий на кінець СРСР. Таку думку висловив в інтерв'ю радіостанції "Эхо Москви" російський політичний експерт, викладач МДІМВ Валерій Соловей.

"Я ще раз хочу підкреслити, це дуже важливо - не варто перебільшувати силу і міцність режиму і його готовність захищатися. Ви запитаєте будь-якого офіцера національної гвардії: а, власне кажучи, ти наказ виконувати будеш заради кого. Заради кого. Кого ти будеш захищати… Ніхто за них заступатися не буде", - зазначив експерт.

За його словами, нинішня російська влада живе з девізом "ніколи більше", але наробила ті ж помилки, що і радянська влада.

У той же час, на думку Солов'я, неминучість революційної зміни влади у Росії не є очевидною.

"Справа в тому, що адже в РФ в 1990-91 роках відбулася революція. І з точки зору академічних теорій революція не завершилася у Росії. Це означає, що теоретично може статися ще одна революційна хвиля. Або еволюційна. Необов'язково революційна. Але щось тут має дуже серйозно змінитися ", - вважає експерт.

Він також виключив сценарій громадянської війни в процесі цих змін.

"У Росії практично виключена громадянська війна з дуже простої причини. Є пряма залежність між демографічної динамікою, часткою молоді та рівнем насильства. Тому немає, ніякої громадянської війни тут не буде. Якщо її не було у 1990-91 роках, то зараз і поготів", - підсумував Соловей.

Нагадаємо, на думку російського опозиціонера Гаррі Каспарова, існує дуже висока ймовірність того, що після падіння диктатури Володимира Путіна зміняться географічні кордони РФ.