RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Лукашенко зовсім від рук відбився: історик вказав на сумне становище Путіна

Грузинський публіцист, історик, професор Державного університету Ілії Олег Панфілов вважає, що російський президент Володимир Путін дуже швидко втрачає своїх партнерів серед лідерів інших країн.

Про це він пише у своїй колонці для "Крим.Реалії".

"Найближчий друг, партнер і соратник Олександр Лукашенко зовсім від рук відбився – почав дивитися в бік Європи. Він (Путін. – "Апостроф") покликав в гості президента Грузії, щоб наговорити йому багато приємних слів про майбутні стосунки – і це з тією самою країною, яка вже однією ногою в Євросоюзі і двома ногами в НАТО", - пише Панфілов. Історик вказує на те, що Путін зовсім не очікував, що Грузія стане європейською країною за президентство Іванішвілі.

У нинішній ситуації російський президент може отримати підтримку Вірменії на Кавказі і кількох країн Центральної Азії. Однак їх Панфілов називає вимушеними друзями, а не партнерами. "Киргизстан і Таджикистан годуються за рахунок заробітчан, що працюють за копійки в Росії, Казахстан усвідомлює незахищеність кордонів і жадібність російських патріотів, які вважають казахські степи "ісконно руськими", - вважає історик.

Про те, чим загрожує сварка Путіна і Лукашенка Україні, читайте в матеріалі "Апострофа".