RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Стало відомо про нові втрати РФ в Сирії: опубліковано фото

Активістам дослідної групи Conflict Intelligence Team стало відомо про загибель чергового російського військовослужбовця Василя Юрліна в Сирії. Про це повідомляється на сторінці групи в Facebook.

Спочатку про смерть Юрліна повідомила його родичка або знайома в одній із соціальних мереж. Подробиць вона не розкрила. З її відкритого листування відомо, що військовий вирушив у Сирію за контрактом.

Повідомлення про загибель Юрліна також опублікувала ветеранська організація міста Тольятті. Там же сказано про те, що похорон військового відбудеться 8 березня.

З фотографій на сторінці Юрліна у соціальних мережах активісти прийшли до висновку, що раніше він служив у ВДВ і регулярно відвідував меморіали і поховання учасників бойових дій в гарячих точках, зокрема в Чечні. "При цьому ніяких свідоцтв того, що Юрлін в останні роки служив в російській армії, нам виявити не вдалося", - йдеться в повідомленні.

В дослідній групі припускають, що загиблий військовий міг бути найманцем ПВК "Вагнер". "Якщо наші припущення правильні і Василь Юрлін дійсно був "вагнеровцем", то підтверджень його смерті від Міністерства оборони Росії очікувати не варто", - зазначають активісти.

Нагадаємо, раніше журналісти і блогери розкрили імена та нові подробиці про російських військових, які загинули в Сирії, серед яких були найманці ПВК "Вагнер" що воювали зокрема і на Донбасі.

Як повідомляв "Апостроф", стали відомі подробиці про загиблого в Сирії російського розвідника.