RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

​"Новоросії" не буде: експерт пояснив, як Путін запихує Донецьк і Луганськ в Україну

У Кремлі всіма силами намагаються повернути окуповані території Донбасу в українське правове поле, однак хочуть зробити це на своїх умовах.

Про ці сценарії розповів військовий експерт Олег Жданов у своєму інтерв'ю "Апострофу".

За його словами, Володимир Путін вирішив зробити два суб'єкта федерації на захоплених бойовиками територіях східної України, а після їх формування "заштовхати назад" в Україну. Жданов звернув увагу, що перший крок Кремль вже зробив – визнав "паспорти" ДНР і ЛНР. Експерт підкреслив, що на відміну від інших окупованих невизнаних територій там видавалися не російські документи, а місцеві. Таким чином Кремль намагається легалізувати документообіг сепаратистів Донбасу, потім створюючи під нього правову базу.

"Місцеві органи влади вже сформовані, їх треба легалізувати. Швидше за все, будуть проведені якісь там псевдовыборы", - говорить Жданов. Не залишив без уваги експерт і питання "армії" бойовиків: "Російські війська поміняють шеврони на "ДНР" і "ЛНР" і скажуть: ось перший, другий армійський корпуси".

Далі Жданов зазначив питання так званої "націоналізації" підприємств на захопленому бойовиками Донбасі. На його думку, так Кремль намагається створити щось схоже на економіку.

"Коли вони сформують ці два суб'єкта, саме два, "Новоросії" не буде, вони скажуть: хлопці, ваша територія, ваші люди? – забирайте", - прогнозує Жданов.

При цьому експерт пояснив необхідність для Кремля створити саме два суб'єкта федерації: "Навіть якщо Україна не захоче змінювати Конституцію і давати їм особливий статус, особливі права в голосі, формуючи федерацію, федерація йде більшістю голосів". Так утворюється ситуація, в якій два голоси кремлівських суб'єктів будуть вирішальними проти одного голосу України.

Більше про плани Кремля по Донбасу і причини "націоналізації" підприємств бойовиками читайте в інтерв'ю Жданова "Апострофу".