RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Заворушення в Батумі: Корчілава озвучив першу версію

Колишній прес-аташе посольства Грузії в Україні, журналіст Бачо Корчілава повідомив, що причиною зіткнення в Батумі жителів з силовиками могло стати протистояння всередині провладної політсили.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Більшість жителів Батумі, з якими вдалося поговорити журналісту, пов'язують протести з протистоянням всередині партії "Грузинська Мрія". "Мабуть як кажуть, хтось дуже хоче ініціювати зміну основних політичних гравців в уряді", - пише Корчілава.

Його співрозмовники також відзначили погану роботу служби Держбезпеки і розгубленість вищого політичного керівництва країни, реакція яких стала відома тільки через шість годин після початку протистоянь. У той же час відзначається, що президент Маргвелашвілі зреагував на ситуацію години на 3 раніше уряду.

"Загалом ситуація дивна. Дехто у владі вже намагаються звинувачувати у події опозицію, але це більше схоже на спроби виправдати власну загальмовану реакцію і складні процеси всередині себе", - підсумував журналіст.

Нагадаємо, початком зіткнень послужив випадок, коли патрульний зупинив машину за порушення ПДР, і, як стверджують очевидці, образив водія. Сталася бійка. Після затримання правопорушників, городяни зібралися біля будівлі головного управління внутрішніх справ Аджарії з вимогою звільнити затриманих. Акція переросла в зіткнення з поліцейськими.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися нові відео заворушень в Батумі.