RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Бійня в Чечні: з'явилися фото нападників і подробиці про них

Російські криміналісти та судмедексперти після аналізу фото нападників на військову частину Росгвардії в Чечні прийшли до висновку, що ці люди були розстріляні впритул, у всіх убитих вхідний кульовий отвір розташовано в районі вушної раковини.

Про це пише "Новая газета".

Один з експертів заявив, що це "типовий "китайський розстріл". Так обидві воюючі в чеченських кампаніях боку називали страту військовополонених. Інші кульові поранення, крім поранень у голову, на тілах чеченців відсутні.

На лівій кисті одного з убитих чітко видно рівний свіжий синець, який нагадує слід від наручників. Також видно, що муляж саморобного вибухового пристрою кріпився до тіла загиблого поверх свіжих плям від землі, трави і крові на одязі. З цього можна судити, що муляж примотали вже до мертвого тіла.

Журналісти відзначають, що принаймні один з російських солдат помер від отриманих вогнепальних поранень. Однак, за інформацією співробітника прокуратури, який безпосередньо брав участь в огляді місця інциденту, чеченці були озброєні палицями і ножами.

За офіційною версією Росгвардії, чеченці не змогли проникнути на територію військової частини і заволодіти зброєю. Тоді незрозуміло, за яких обставин російські військовослужбовці отримали вогнепальні поранення, і хто в них стріляв насправді.

Також журналісти публікують фото чеченців, які, за офіційною версією напали на військову частину.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилися відео з місця нападу на військову частину в Чечні.