RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Путіна розчарувалися через нові санкції США проти РФ

Росія відчуває "подив і розчарування" через введення США нових санкцій проти низки організацій, пов'язаних з авіабудуванням. Таку думку висловила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

"Жодних серйозних проблем нам ця нова порція санкцій, звичайно, не завдає, проте американці навіть не назвали причини, а лише послалися на своє законодавство, яке забороняє їм самим співпрацювати з Іраном і Сирією", - заявив Захарова.

За її словами, даний крок абсолютно не стикується зі заявами Вашингтону про пріоритетність боротьби з тероризмом, а навпаки, повністю суперечить такій установці і "підриває перспективи налагодження широкого багатосторонньої взаємодії з метою розгрому ІГІЛ і інших терористичних угруповань".

"Офіційний Вашингтон знову йде на поводу у тих, хто зробив своїм основним заняттям послідовне руйнування російсько-американського співробітництва. Ці діячі давно шукають ворогів не там, де вони реально існують. Інтересам безпеки США подібний підхід явно не відповідає", - підсумувала Захарова.

Нагадаємо, вчора, 25 березня, стало відомо про введення США санкцій проти восьми російських організацій, які звинувачуються у порушенні американського законодавства про нерозповсюдження щодо Ірану, КНДР і Сирії.