RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

​Україна недооцінила важливість Вороненкова – Пономарьов

Українські правоохоронні органи не змогли повною мірою використовувати колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, оскільки недооцінили важливість інформації, яка у нього була.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів колишній депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов.

За його словами, в Україні погано розуміють механізм роботи "системи" в Росії. "Я вважав очевидним, якщо я бачу людину по боротьбі з контрабандою, кажу "Три кити", ФСКН, Черкесов, ФСБ, то це "Вау!" — відразу все зрозуміло", - каже Пономарьов, зазначаючи, що українські силовики в повній мірі не оцінили важливість Вороненкова.

"З іншого боку це був політичний чинник", - продовжує екс-депутат, уточнюючи, що невелика частина українських правоохоронців про це знала. "Я знаю, що військова прокуратура це точно розуміла і намагалася привернути увагу до такого цінного кадра", - каже Пономарьов, додаючи, що головна військова прокуратура "розкрутила Вороненкова дати показання по Януковичу".

Колишній депутат Держдуми вважає, що головний військовий прокурор Анатолій Матіос знав і усвідомлював цінність Вороненкова, однак "рішення повинне було бути політичним". При цьому, каже Пономарьов, відповідної команди не було.

Серед причин, чому не було прийнято політичне рішення, Пономарьов називає скандал, що виник після появи інформації про те, що Вороненков був шахраєм. Також важливу роль відіграло отримання Вороненковым українського громадянства, вважає екс-депутат. При цьому Пономарьов підкреслив, що Вороненков отримав громадянство за принципом родичів, не порушуючи норми законодавства України.

Більше читайте в інтерв'ю Пономарьова "Апострофу".