RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Мінську затримали трьох громадян України - ЗМІ

У Мінську затримано трьох громадян України, які приїхали у Білорусь на теологічний семінар: Леоніда Номерчука зі Львова, Ашота Саркісяна з Хмельницького і Владислава Єрмолова з Миколаєва. Про це повідомив білоруський активіст Алесь Логвинець, якого сьогодні, 2 квітня, було звільнено з ізолятора, передає "Білоруський партизан".

"22 березня біля площі Якуба Колоса троє громадян України - проповідників, які повинні були брати участь у семінарі, були зупинені міліцією за перехід вулиці у недозволеному місці і оштрафовані. Однак штрафом для них справа не обмежилася - на українців склали протоколи за дрібне хуліганство. І за правопорушення, якого вони не скоювали, українці отримали по 15 діб адміністративного арешту ", - розповів Логвінец.

За його словами, зв'язатися з посольством України в Білорусі затриманим дозволили тільки за допомогою письма.

Крім того активіст повідомив, що бачив на прогулянці у дворику ізолятора двох молодих людей з України

Відзначається, що теологічний семінар, організований "Місією Блага звістка", повинен був проходити з 21 по 24 березня за участю пастора з Південної Кореї і гостей з України. Без пояснення причин договір про оренду приміщення в СОЦ "Олімп" було розірвано, а організатори намагалися знайти нове місце для проведення свого семінару.

У посольстві України в Білорусі не змогли прокоментувати виданню інформацію про затриманих, але пообіцяли зробити заяву з цього приводу завтра, 3 квітня.

Нагадаємо, 28 березня стало відомо про рішення білоруської влади депортувати з країни двох українців, яких було затримано під час масових акцій протесту 25 березня в Мінську. Ще один громадянин України було заарештовано на 15 діб.