RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Путіну нічого запропонувати: на Заході вказали на втрачений РФ шанс подружитися з США

Американський президент Дональд Трамп не виправдав очікування Кремля, а надія на відродження відносин між США і РФ згасла. Про це пише німецьке видання Frankfurter Allgemeine.

Як показали перші місяці правління Трампа, він не збирається скасовувати антиросійські санкції, а також виступив проти анексії Криму та окупації Донбасу. Разом з тим він кілька разів надав підтримку НАТО, хоч і називає його застарілим, а також заявив про модернізацію ядерного арсеналу США.

Щоб домогтися прихильності Трампа, Путіну треба запропонувати йому щось натомість, але він не може цього зробити. У матеріалі робиться припущення, що для американського лідера привабливим був би союз з РФ проти Китаю. Але путінський режим сильно залежить від Пекіна. Співпраця з Китаєм не завжди вигідна для РФ, але Москва не погодиться виступити проти діючих партнерів спільно з Вашингтоном. Також Путін міг би запропонувати Трампу російські енергосистеми, але і вони не потрібні США. Фрекінг дозволив американським компаніям видобувати нафту і газ в достатній кількості.

Журналісти видання відзначили, що мобілізаційний потенціал від анексії Криму вичерпаний, у Сирії армія Путіна терпить невдачі, ситуація в Україні зайшла в глухий кут, вибори у Франції та Німеччині навряд чи змінять ситуацію на користь Кремля. До того ж шанси Путіна значно поліпшити економічний стан в РФ до виборів малі. Враховуючи ці умови, підвищити популярність Путіна змогло б налагодження відносин з США. Це могло б стати своєрідним доказом відновлення "величі" РФ і її значення в світі. Але цей сценарій не спрацював.

Про те, чи у Трампа існує договір з Путіним, читайте в матеріалі на сайті "Апостроф".

За матеріалами ZN.ua.