RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Теракт в Пітері: росЗМІ пишуть, що спецслужби знали про підготовку вибухів

Російське видання "КоммерсантЪ" у матеріалі, присвяченому теракту в метрополітені Санкт-Петербурга, повідомило про те, що спецслужби знали про підготовку події.

Про це журналісти повідомили з посиланням на заслуговуюче довіри джерело. За наявною інформацією, дані силовикам надав росіянин, який був затриманий після повернення з Сирії і співпрацював з терористичною організацією ІДІЛ. Він знав деяких учасників групи, які були направлені для здійснення теракту.

У матеріалі також наголошується, що мобільні номери ймовірних терористів не були прив'язані до реальних людей і співробітники спецслужб могли тільки прослуховувати переговори. При цьому агенти ІДІЛ нечасто користувалися мобільним зв'язком, а з коротких розмов неможливо було отримати інформацію про імена та подробиці зустрічей.

Також повідомляється, що після вибуху в метро, силовики заблокували відомі їм номери учасників терористичної мережі і позбавили зв'язку все підпілля. Ймовірно, тому другий виконавець не привів вибуховий пристрій у дію, а залишив сумку з ним під лавкою. У той же час у матеріалі наголошується, що це попередні дані.

Раніше повідомлялося, що слідство розглядає версію про те, що вибух в пітерському метро скоїв терорист-смертник.