RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Версія про смертника та кількість загиблих: опубліковані нові дані щодо вибуху у Пітері

За інформацією, яка є на вечір 3 квітня, російські силовики розшукують двох підозрюваних, причетних до вибуху в метрополітені Санкт-Петербурга.

За версією слідства, один з терористів заклав бомбу на станції "Площа повстання", інший – залишив рюкзак з вибуховим пристроєм в вагоні, де і стався вибух.

За даними Газета.Ru оперативники не виключають версію про те, що вибух влаштував терорист-смертник. На одному з ресурсів було опубліковано фото з зображенням відірваної голови. Співрозмовник видання зазначив, що таке трапляється зі смертником, так як він знаходиться в епіцентрі вибуху. Не виключається, що терористом міг бути виходець з Кавказу.

Також з'явилися нові відомості про постраждалих в результаті вибуху. За офіційними даними, загинули 9 осіб, постраждали 43, в тому числі одна дитина. За даними видання Фонтанка, жертвами події стали 14 осіб. Експерти проводять ідентифікацію 11 тіл у підірваному вагоні та в тунелі на перегоні станцій "Сінна площа" – "Технологічний інститут". Двоє постраждалих померли в лікарні, одна жінка загинула у машині швидкої.

Також повідомляється, що характер травм на тілах загиблих говорить про те, що вибуховий пристрій був начинений металевими кульками і гайками.

Чим для РФ став цей теракт у пітерському метро і кому він вигідний, читайте в матеріалі "Апострофа".