RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

​Ми платимо життями: журналістка розповіла, як авантюри Путіна вбивають росіян

Російські спецслужби не можна назвати організаціями, які ефективно займаються забезпеченням безпеки громадян.

Про це розповіла відома журналістка Євгенія Альбац в ефірі радіостанції "Ехо Москви".

Вона підкреслила, що ФСБ не займається охороною держбезпеки, а тільки псує життя росіянам: "Це політична поліція". Вона згадала ряд абсурдних справ, коли в Росії саджали у в'язницю за репости в соцмережах або ж за ловлю покемонів в церкві. Крім того Альбац підкреслила, що в російських силових структурах величезна корупція. В якості прикладу журналістка призвела загибель Бориса Нємцова, коли з 19 камер по шляху його проходження дані були тільки з однієї. Альбац припустила, що гроші на інші камери могли бути вкрадені, бо вони виявилися неробочими.

Також журналістка згадала про недавній вибух в метро Санкт-Петербурга. "Смертник" за інформацією ЗМІ шість разів змінював російський паспорт. Альбац підкреслила, що громадянство РФ для вихідців із середньої Азії взагалі отримати складно, а тут він не тільки отримав паспорт, але і кілька разів змінював. Вона вважає, що тут явно можна говорити про корупційну складову.

"Авторитарні режими страшні тим, що сфера прийняття рішень надзвичайно закрита і дуже обмежене число осіб бере участь у прийнятті рішень. Експертизи ніякої толком немає, немає обговорення", - говорить Альбац, відзначаючи, що в США всі війни починалися коли президент і сенат контролювалися однією і тією ж партією. У Росії все контролює одна людина і його найближче оточення.

"Ось ця вузька група людей з якогось бодуна прийняла рішення про те, щоб влізти у війну в Сирії. І влізти у війну в Сирії не просто у війну, а ще в міжконфесійну війну. Не просто міжконфесійну війну, а війну всередині мусульман, так? І встати на боці меншості (шиїтів) проти більшості (сунітів), враховуючи, що в Російській Федерації практично всі мусульмани – це мусульмани-суніти", - говорить Альбац.

Вона продовжує: "Значить, треба було розуміти, що рано чи пізно вони прийдуть мстити, в тому числі за ті килимові бомбардування, які були в Алеппо. І вони приходять. Вони вже підривали наші літаки, і вже гинули наші людей". Журналістка вважає, що катастрофа Ту-154 Міноборони РФ біля Сочі пов'язана з сирійської авантюрою Кремля.

Говорячи про Санкт-Петербург, Альбац висловила думку, що смертник з Киргистану надивився кадрів з Алеппо: "Точно так само, як вбили нашого посла Карлова в Туреччині, після того як в Туреччині 2 тижні показували прямі ефіри з Алеппо".

"Ми весь час платимо, ми платимо своїми життями, життями наших близьких, своїм неблагополуччям, бідністю країни, тим, що у нас 25 мільйонів бідних. Ми платимо за те, що владою є вузька група людей, яка переконана, що вона краще за інших знає, як треба", - резюмує вона.

Як повідомляв "Апостроф", у зв'язку з терактом в Санкт-Петербурзі аналітики Stratfor озвучили тривожний прогноз для РФ.