RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Батьківщина тебе кине: журналіст розповів про військового РФ, якого прийняли за пітерського терориста

Далекобійника, відставного військового Андрія Нікітіна, якого прийняли за виконавця теракту в метро Санкт-Петербурга, звільнили з роботи і зняли з рейсу в аеропорту.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook російських журналіст Аркадій Бабченко.

На думку журналіста, слідство вийшло на Андрія Нікітіна випадково, орієнтуючись на зовнішній вигляд чоловіка, що спричинило за собою серйозні наслідки.

"Під тиском регіонального слідчого комітету тебе миттю звільняють з роботи, тебе знімають з рейсу, тому що пасажири відмовляються летіти з тобою в одному літаку, всілякі лайфньюси перетворюють твоє життя на пекло і це тобі ще офігенно пощастило, тому що ти встиг прийти до міліції сам, за пару годин до того, як ФСБ розкрутило твою справу і зробило тебе екстремістом і терористом, як воно робило терористами багатьох і багатьох раніше і закривав їх на цілком сталінські терміни, аж до довічного", - розповів журналіст.

Бабченко зазначив, що подібні випадки відбуваються в Росії не в перший раз.

"Як, скажімо, вісім років відсиділа Зара Муртазалиева. Або просто "підозрюваний у скоєнні терактів знищений при затриманні, в квартирі виявлено екстремістська література". Батьківщина тебе кине, синку. Завжди", - написав журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в соціальних мережах занепокоїлися заявою президента Росії Володимира Путіна про можливі теракти в країнах СНД.