RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

РосЗМІ спростували фейк російських пранкерів про перенесення Євробачення в Німеччину

Російське інформагентство ТАСС з посиланням на офіційного представника Європейського мовного союзу Девіда Гудмана повідомило, що організатори не планують переносити конкурс Євробачення-2017 з Києва.

Гудман запевнив, що організатори не збираються проводити конкурс у Берліні і налаштовані на співпрацю у проведенні заходу спільно з Національною громадською телекомпанією України.

Це стало відповіддю на повідомлення російських пранкерів Олексія Столярова та Володимира Краснова (відомі як Вован і Лексус), які заявили про свій дзвінок директору Європейського мовного союзу Інгрід Дельтенре від імені прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Вони заявили, що розмова нібито носила скандальний характер. В ході неї, за запевненням пранкерів, організатори пообіцяли перенести проведення конкурсу Євробачення-2017 до Німеччини, якщо Україна не дозволить в'їзд в країну учасниці з Росії Юлії Самойлової. Також вони повідомили, що нібито в ЄВС є додаткові санкції для України.

Раніше "Апостроф" повідомляв, НРТУ закликала Європейський мовний союз поважати державний суверенітет і не тиснути на Україну щодо участі Самойлової в Євробаченні.