RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Гроші закінчуються: Шевцова розповіла, чому Білорусі загрожує військова загроза з боку РФ

Відсутність коштів на купівлю лояльність президента Білорусі Олександра Лукашенка рано чи пізно приведе президента РФ Володимира Путіна до думки про її отриманні за допомогою військової сили. Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловила російський політолог Лілія Шевцова.

"Путіну доведеться думати, як далі розвивати цю модель лояльності за рахунок задобрювання. Російський бюджет скорочується, тому чергову лояльність можна буде купувати в наступний раз вже не за рахунок задобрювання, а за рахунок, може бути, військової загрози. Ось що стоїть, очевидно, на порядку денному перед білоруським лідером", - заявила Шевцова, коментуючи останні домовленості в економічній сфері між Мінськом і Москвою.

За її словами, нове зближення Лукашенко і Путіна було запрограмовано, оскільки Росія ні в якому разі не може втратити Білорусь, втратити Лукашенко, а той не може виграти без допомоги Росії, без реекспорту бензину і без російських дотацій.

"Хто переміг, хто програв? Я думаю, на даному етапі все ж переміг Лукашенко. Не в перший раз він шантажує, він - чудовий майстер шантажу. Причому він шантажує одночасно і Москву, і Європейський Союз. Що стосується Путіна, то він тепер відчуває , що - так, довелося зробити певні поступки, так, він домігся повернення лукашенківського боргу, приблизно 700 мільйонів доларів, але Москва дала кредит Лукашенко на ці 700 мільйонів. Тому нова лояльність Лукашенко була куплена Москвою", - додала Шевцова.

Нагадаємо, раніше український дипломат Роман Безсмертний заявив про серйозну загрозу для Білорусі з боку РФ.