RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Російський соціолог пояснив, як Путін маніпулює Заходом

Соціолог Ігор Эйдман докладно описав принципи і методи роботи російської машини маніпуляції. За його словами, нагорі піраміди стоїть сам президент РФ Володимир Путін, який приймає стратегічні рішення. А його вказівки реалізують "командні пункти гібридної війни": АП, спецслужби і МЗС. Вже вони діють через корпорації, олігархів і РПЦ.

"Олігархічні бізнес-структури і РПЦ — своєрідна важка артилерія гібридної війни, яка зіграла велику роль, наприклад, у захопленні Криму і Донбасу", - пише Эйдман.

Соціолог зазначає, що велику роль у гібридній війні відіграє пропаганда, яка активно діє на Заході.

Особливу увагу Эйдман звертає на кібератаки, які Росія теж активно використовує в якості інструменту маніпуляцій.

Популістські партії, які розгорнули активну діяльність у європейських країнах, на думку соціолога, є "партизанами" гібридної війни Путіна. За його словами, вони стали головними провідниками політичного впливу Кремля на Заході. При цьому Эйдман вказує, що небезпека може виходити від деяких лівих сил.

Також соціолог пояснює, що пріоритетною аудиторією для Кремля є російськомовні жителі Заходу. За словами Эйдмана, останнім часом посилилася робота з цією частиною суспільства, щоб "зробити їх лояльними не країнам, в яких вони живуть, а Путіну використовувати їх у великій російській грі в Європі".

Окремо соціолог виділив шантаж спецслужб і ПВК як ще одні елементи гібридної війни.

При цьому особливу увагу на ці фактори, на думку Эйдмана, варто приділити колишнім радянським республікам, які Путін сприймає як свою вотчину, над якою тимчасово втрачений контроль.

"Як показує історія російсько-українських відносин, якщо маніпулятивними методами досягти своїх цілей не вдається, Кремль вдається до відкритого насильства. У цьому головна небезпека гібридної війни, здатної привести світ на поріг глобальної катастрофи", - підсумував Эйдман.

Як повідомляв "Апостроф", професор Томас Янелюнас пояснив тактику гібридної агресії Путіна.

За матеріалами kasparov.ru.