RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Путін стає заручником: політолог розповів про підкилимну боротьбу у Кремлі

Президент РФ Володимир Путін втрачає важелі управління країною і стає заручником свого ближнього кола соратників, причому остаточне перетворення нинішнього глави російської держави на "весільного генерала" може відбутися після його перемоги на виборах 2018 року. Таку думку висловив російський політичний експерт Гліб Павловський в інтерв'ю "Эхо Москвы".

"Ось ці вибори, на яких президента, як би, умовляють не робити... А за нього все зроблять, його виберуть, так? "Ви тільки десь почекайте, у сторонці посидьте". Сенс цих виборів саме у тому, щоб перетворити Путіна у заручника сценарію виборів. Якщо він отримає, там не знаю, 60-70-80-90 відсотків, все, його спіймано. Тобто Путін не кандидат, Путін - приз, і його має бути спіймано у пастку ось цієї апаратної кампанії, яку для нього будує найближче оточення", - заявив експерт.

За його словами, далі влада перейде від Путіна до найближчого кола, до тих, хто організував ці вибори.

Павловський вказав на перший етап спільної підготовки до такого сценарію з боку глави "Роснафти" Ігоря Сечіна і глави Чечні Рамзана Кадирова.

"Ось така річ як спільна заява Сечіна і Кадирова (про позов до газети Financial Times за інформацією про нібито конфлікт між ними - Ред.) - вона ще рік тому була абсолютно неможливою, це було повне порушення всіх апаратних правил. А вони виступили фактично з таким напівполітичним маніфестом. Про що вони заявили, якщо не вчитуватися? Вони заявили про те, що вони є певним силовим кулаком в складі оточення Путіна, що вони вже, так би мовити... ось тут у них стільчики, а ось перед ними Спаські ворота . І вони тут перші", - зазначив політтехнолог.

На його думку, Путін з політика, який досить сміливо пропонував ініціативи і був лідером, перетворився на заручником системи, яку він створив навколо себе.

"Ось тут проблеми, і це проблеми, я думаю, ось цього року 2017-го, 2018 го року", - підсумував Павловський.

Нагадаємо, раніше російський журналіст Олександр Сотник заявив, що Захід має намір усунути від влади президента РФ Володимира Путіна.