RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Путін-2, Путін-3: російський політик дав прогноз щодо зміни влади у Росії

Відсторонення президента РФ Володимира Путіна від влади або заміна його на іншу людину не має жодного значення, якщо не буде ліквідовано саму систему путінізму. Таку думку висловив екс-депутат Державної думи Росії Ілля Пономарьов у інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Ми тут говоримо не тільки особисто про Путіна, ми говоримо про путінізм як про систему. І від того, що Путін змінить себе на" Путіна-2 ", а потім на" Путіна-3 ", то все одно у нас буде те ж саме. Ми матимемо війну, матимемо конфронтацію, ми матимемо корупцію, ми матимемо бідних і агресивних росіян, які будуть тужити за «імперською величчю». І тому це якраз наша відмінність від Навального. Я вважаю, що мати Навального, як "Путін-2", то це не має жодного сенсу. Нам потрібен демонтаж цієї системи. Саме про це мої однодумці говорять", - заявив Пономарьов.

У той же час він допустив, що в результаті зміни влади або революції у Росії до керівництва країною прийдуть "дугіни" та "гіркіни". " Це – не виключається. І це якраз наша робота, щоб це було не так. І насправді я тут вважаю, що і в інтересах України впливати на цей процес", - зазначив екс-депутат.

За його словами, Україна може кардинально вплинути на ситуацію в Росії, якщо побудує у себе ефективна держава і благополучну країну.

"Вам треба показати, що європейський вибір, вибір гідності є правильним вибором. І саме тому я тут. Тому що я дуже сильно бажаю вам успіхів. Не те, щоб ви "тут збудували кращу Росію", як дехто звинувачує росіян, а щоб ви збудували класну Україну, і щоб можна було говорити нам, російським опозиціонерам, в себе вдома про те, що ми хочемо збудувати те ж саме в себе", - підкреслив російський політик.

Крім того, на думку Пономарьова, Путін не збирається залишатися при владі після 2024 року, коли закінчиться черговий термін його президентських повноважень.

Нагадаємо, раніше російський політтехнолог Гліб Павловський вказав на небезпеку перетворення Володимира Путіна на "весільного генерала" після президентських виборів 2018 року.