RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У минуле з підкореними: Портніков пояснив, чому Росія приречена жити за правилами Чечні

Саме Росія буде жити за чеченськими правилами, а не навпаки, і це є платою за збереження Чечні у складі РФ. Таку думку висловив український журналіст Віталій Портніков у своїй колонці на "Обозревателе", коментуючи скандал з переслідуванням геїв на території Чеченської Республіки.

Журналіст нагадав, що Москва не перемогла учасників чеченського визвольного руху, а домовилася з ними,тому Чечня ніколи не буде жити за російськими правилами - і у Кремлі це чудово розуміють.

"Якщо питання територіальної цілісності Росії дійсно є головним для сучасної російської державності, а розширення території за рахунок крадіжки якогось Криму викликає припадок національної гордості, то потрібно сказати правду хоча б самим собі. У Росії куди більше шансів жити за правилами Чечні, ніж у Чечні - за правилами Росії. Чечня перемогла, невже це незрозуміло? " - написав Портніков.

Саме тому, на його думку, в Росії не просто проковтнуть історію з сексуальними меншинами в Чечні, але рано чи пізно дозволять кожному регіону мати власне законодавство щодо таких меншин.

Журналіст підкреслив, що вирішивши проблему незалежності Чечні, Росія сама потроху перетворюється в Чечню.

"За територіальну цілісність - або якщо бути точним - за територіальну експансію, підкорення чужих народів, приєднання територій потрібно платити. І російський народ традиційно платить тим, що, ніби на машині часу, у черговий раз відправляється в минуле разом з підкореними", - підсумував Портніков.

Нагадаємо, раніше російські ЗМІ повідомили про те, що в Чечні проходять масові затримання і вбивства місцевих жителів нетрадиційної сексуальної орієнтації.