RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Втрата монополії Кремля: експерт спрогнозувала наслідки переобрання Путіна

Переобрання Володимира Путіна на новий президентський термін в 2018 році відбудеться за рахунок низки "вірних" регіонів РФ, а не внаслідок мобілізації електорату та підвищення явки, що призведе до втрати Кремлем монополії на владу. Таку думку висловила російський політолог Катерина Шульман в інтерв'ю Colta.ru.

"Результат буде зроблено тими ж самими нацреспублікамі і регіонами електоральних аномалій, а після виборів вони прийдуть за вдячністю. І ось вони-то якраз не дадуть забути, як багато вони зробили для загальної перемоги", - заявила експерт.

За її словами, це призведе до зростання регіонального розмаїття, зниження керованості, подальшої появи і розквіту альтернативних центрів ухвалення рішень, а також посилення силових воєн і воєн за ресурси.

Крім того, за її словами, в рамка сценарію "пробудження сплячих інститутів", відбудеться сплеск активності Державної думи РФ, яка також спробує стати самостійним центром прийняття рішень.

"Над усією цією квітучою складністю буде досить смутно зберігатися шапка президентського правління, яке служить деяким стабілізуючим фактором - скоріше для еліти, ніж для громадян. Не знаю, чи є описане оптимістичним прогнозом чи ні, але мені це видається найбільш ймовірним сценарієм", - підсумувала Шульман.

Нагадаємо, раніше посилення самостійності суб'єктів федерації РФ спрогнозував і український журналіст Віталій Портніков.