RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Пономарьов розповів, коли і як Путін може звільнити Медведєва

Прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва, який зібрав на себе весь негатив російської влади, можуть відправити у відставку за кілька тижнів до президентських виборів, щоб отримати схвалення населення Росії. Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив екс-депутат Державної думи РФ Ілля Пономарьов.

"Путін абсолютно спокійно може його, наприклад, відправити у відставку за три тижні до виборів. Не зараз, під тиском Навального, а тоді, коли наїзд Навального забудеться, але загальний негатив на уряді залишиться. За три тижні до виборів він його відправляє у відставку , народ каже: "Ну, слава Богу, Володимир - Красне Сонечко, йдемо за нього голосувати", - заявив Пономарьов.

Він зазначив, що це може бути ще одним з чинників розгойдування електорату перед виборами для підвищення явки, поряд зі створенням ілюзії політичної боротьби з політиком Олексієм Навальним.

За словами Пономарьова, вибір Кремля упав на Навального як основного "суперника Путіна" пояснюється тим, що той принципово не об'єднує зусилля з опозиційними силами, а також тим, що його в будь-який момент годі й допустити до виборів або ув'язнити.

"Врешті-решт, завжди можна до самого останнього моменту, аж до січня наступного року, вирішувати: пустити його на вибори як кандидата, або не пустити, дивлячись скільки у нього буде на цей момент рейтинг - небезпечний, безпечний. З точки зору нинішньої адміністрації вони вважають: "Ну, отримає Навальний 20% голосів, і чорт з ним, хай отримує. Зате на виборах є інтрига, і це буде 20% від 70% тих, хто прийшов на вибори. Ми вирішимо, відповідно, наше завдання". Я вважаю, що це гра дуже для влади небезпечна", - підсумував екс-депутат Держдуми РФ.

Нагадаємо, згідно з даними соцдосліджень, 45% громадян Росії у тій чи іншій мірі підтримують відставку прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва.

Читайте також повний текст інтерв'ю Іллі Пономарьова "Апострофу".