RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Навальний розповів про стан свого пошкодженого ока

Російський політик Олексій Навальний втратив 80% зору у правому оці, після нападу 27 квітня в Москві, під час якого його облили зеленкою, змішаною, ймовірно, з іншою хімічною рідиною. Про це повідомляє "Интерфакс".

Навальний повідомив, що в понеділок, 1 травня, в лікарні йому підтвердили діагноз: "хімічний опік правого ока середнього ступеня".

"Лікар як і раніше впевнена, що це не могла бути просто зеленка. Там явно суміш зеленки з іншого їдкою рідиною. На даний момент очко втратило 80% зору", - розповів політик. Однак, втрата зору поки не є незворотною.

За словами російського політика, сьогодні, 2 травня, він звернеться в прокуратуру із заявою про бездіяльність правоохоронних органів за фактом нападу на нього. Навальний також зазначив, що користувачі соцмереж впізнали на відео двох можливих учасників нападу, однак інформації про їхні допити або порушення кримінальної справи немає.

Нагадаємо, 27 квітня невідомий напав на Олексія Навального у Центру міжнародної торгівлі в Москві і хлюпнув йому в обличчя зеленкою, в результаті опозиціонер отримав пошкодження зіниці і рогівки правого ока.

1 травня в ЗМІ з'явився відеозапис нападу на Навального, на якій інтернет-користувачі ідентифікували члена угруповання SERB Олександра Петрунька.