RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Краще підстрахуватися: журналіст пояснив, чому сусіди Путіна відмовляються від символів "російського світу"

Відмова багатьох найближчих союзників РФ на пострадянському просторі - Білорусі, Казахстану, Узбекистану і Таджикистану - від участі в святкуванні Дня перемоги у його російському форматі пояснюється бажанням максимально дистанціюватися від Кремля і його небезпечного впливу. Таку думку висловив відомий російський журналіст Олег Кашин в інтерв'ю на "Эхо Москвы".

"Тому що, звичайно, Україна довела і Назарбаєву, і узбекам, і всім на світі, що така м'яка активність Росії може моментально обернутися не м'якою. Тому краще підстрахуватися і уникати всього цього", - заявив Кашин.

За його словами, це природний хід розвитку історії після російської агресії в Криму і на Донбасі.

"Довівши в Донбасі, на що Росія здатна майже по максимуму, Росія домоглася того, що навіть улюблені нею білоруси від неї якимось чином відсахуються", - зазначив журналіст.

Відзначимо, що від участі в акції "Безсмертний полк" відмовилися, а також заборонили використовувати "георгіївську стрічку" багато країн Центральної Азії та Білорусь.

Нагадаємо, раніше Олег Кашин розповів, де президент РФ Володимир Путін запозичив ідею зробити День перемоги головним державним святом.