RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Москві почався масовий мітинг проти знесення п'ятиповерхівок: онлайн-трансляція

Сьогодні, 14 травня, на проспекті Сахарова в Москві проходить мітинг проти програми реновації, що передбачає знесення аварійних житлових будинків і переселення москвичів у нові райони.

Про це повідомляє "Радио Свобода".

За даними організації "Белый счетчик", узгоджена з владою акція на проспекті Сахарова на 14:30 зібрала 12,1 тисяч учасників.

"Зараз питання просте: якщо нас вийде багато, то з нами будуть розмовляти, а якщо нас вийде мало, наше місто знесуть, а з нами обійдуться як з меблями", - розповіла одна з організаторів мітингу журналіст Катерина Винокурова.

У той же час муніципальний депутат московського району Гагарінський Олена Русакова, яка також бере участь в мітингу, не думає, що навіть якийсь дуже великий мітинг сам по собі може переломити ситуацію.

Вже 15 травня московська влада починає опитування мешканців будинків, що потрапили в програму реновації, який триватиме місяць. Згідно з постановою мерії, якщо жоден з власників не взяв участі в голосуванні, то квартира вважається виступила за реновацію.

Нагадаємо раніше відомий російський журналіст Аркадій Бабченко висміяв відмову організаторів мітингу 14 травня проти знесення п'ятиповерхівок в Москві від участі у акції політиків.