RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Нащадки вертухаїв: мережу обурив портрет Сталіну біля метро в Москві

У Москві біля входу на станцію метро "Сокольники" вивісили портрети Йосипа Сталіна і його сподвижника Лазаря Кагановича, що викликало обурення користувачів соціальних мереж.

Про появу в Москві портретів комуністичних лідерів повідомило Радіо Свобода.

Відзначається. що вивісили портрети в рамках так званої "історичної реконструкції", приуроченої до 82-ї річниці пуску в експлуатацію першої лінії московського метрополітену. Ініціатором цього виступило керівництво метро.

В рамках цієї акції у вестибюлі станції "Сокільники" також розмістили банер з написом: "Великому, рідному Сталіну, ініціатора і натхненника будівництва метро — пролетарський привіт!"

Фото з Facebook Олександра Чекмарьова та Дмитра Соболєва

"Ідіоти з амнезією: забули, скільки млн осіб Сталін з Берією загубили, напевно, чорний воронок не приїжджав ночами до родичів цих моральних виродків!", "Нащадки вертухаїв!", "В наш час, в XXI столітті, коли всі вільні громадяни цивілізованого світу йдуть по шляху прогресу, росіяни повертають назад і знову хочуть кривавого диктатора і новий ГУЛАГ!", "Посадити керівництво метрополітену на 10 років без права листування. Так садив неугодних Йосип Сталін", "Треба зігнати всіх в ГУЛАГ, нехай працюють безкоштовно! Все одно минуле нічому не вчить", "А мені вже незручно читати новини з Росії. Як-ніби подглядываю за душевнохворими", "Скоро Гітлера будуть вивішувати, як ефективного менеджера", — коментують користувачі Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", половина росіян позитивно оцінюють діяльність Йосипа Сталіна як керівника країни під час Великої Вітчизняної війни.