RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Російські хакери виставили на продаж особисті дані бойовиків ДНР і українських військових

Хакери виставили на продаж дані про одинадцять тисяч осіб, причетних до війни на Донбасі: бойовиків "ДНР", співробітників українських спецслужб, українських військових і добровольців, в тому числі і екс-лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша.

Про це повідомляє Life.ru.

1,5 Гб даних хакери продають за 10 мільйонів рублів.

Серед викладеної інформації - особисті профайли шести тисяч солдатів і офіцерів: імена, позивні, дати народження, паспортні дані. 2200 записів присвячені військовослужбовцям "міністерства оборони ДНР", 3800 - співробітникам спецслужб та Збройних сил України. Зокрема, опублікована інформація про службовців 25-го окремого мотопіхотного батальйону ЗСУ.

Інший розділ бази - паспортні дані п'яти тисяч "волонтерів" і найманців з Росії, України та інших країн колишнього СРСР. Так, в базу потрапили люди, які хотіли допомогти ополченцям або записатися в ряди бойовиків "ДНР" і "ЛНР".

За словами хакерів, база актуальна на квітень 2017 року.

У спецслужбах РФ не виключають, що інформацію отримали і виставили на торги залишилися на свободі учасники хакерського угруповання "Шалтай-Болтай". На даний момент правоохоронні органи Росії перевіряють інформацію про продаж інформаційної бази.

Нагадаємо, раніше українські хакери здійснили злам радіоефіру новітніх російських прототипів вертольотів радіоелектронної боротьби Мі-8МТПР-1, які базуються в окупованому Криму.