RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Вбивство Вороненкова: росЗМІ дізналися загадкові деталі біографії екс-депутата Держдуми

Застрелений в березні 2017 року у Києві екс-депутат Державної думи РФ Денис Вороненков, не маючи вищої юридичної освіти, кілька років працював у військовій прокуратурі в Рязані і службі безпеки ФСКН, а також захистив кандидатську і докторську дисертації.

Про це йдеться у матеріалі російського видання "Коммерсант".

Так, як з'ясували слідчі, після закінчення Ленінградського суворовського училища в 1988 році Вороненко вступив до Мінське вище військово-політичне загальновійськове училище, провчився там всього два роки, після чого, згідно з документами, відслужив строкову службу в Бобруйську.

При цьому, згідно з іншими документами, службу Вороненков встигав поєднувати з роботою барменом і офіціантом в питних закладах в Мінську.

У 1995-1997 роках Вороненко навчався у Москві у Військовій гуманітарній академії, і того ж 1995 року, не маючи вищої юридичної освіти, влаштувався в прокуратуру Рязанського військового гарнізону слідчим і помічником прокурора.

Диплом юриста, отриманий в Рязанському держуніверситеті ім. С. Єсеніна, майбутній депутат представив тільки в лютому 1996 року. При цьому і у Рязані Вороненков провчився лише три місяці, надавши до вузу довідку про закінчення в 1994 році Петрозаводського держуніверситету. В останньому вузі слідчим заявили, що Вороненко ніколи не відвідував їхній навчальний заклад.

При цьому, незважаючи на відсутність реального вищої освіти, Вороненков захистив і кандидатську, і докторську дисертації.

Нагадаємо, на думку колишнього депутата Держдуми РФ Іллі Пономарьова, за вбивством Дениса Вороненкова стоять російські спецслужби.