RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Непридатні для Європи: журналіст вказав на особливості росіян

Російський журналіст Олександр Морозов розповів про відмітнi особливостi росіян, які заважають їм стати європейським народом.

Про це Морозов написав на своїй сторінці в Facebook.

"Я неодноразово в'їжджав в Білорусь з Росії. І ось вперше в'їхав з боку Литви. І пережив якесь абсолютно нове сприйняття. Описати його дуже важко. В'їжджаючи з боку Росії, ти бачиш як би таку ж "росію", відокремлену умовною межею, з російським населенням, але з іншим "обкомом". В'їхавши з боку Євросоюзу, ти потрапляєш ніби теж в якусь як би "росію". Але це — "проміжна Росія", якась бар'єрна країна, населена російськомовним населенням. Причому, за складом і темпераментом ці російськомовні як би не росіяни, а швидше "чехи" — то є дуже спокійний, домовитий, доброзичливий слов'янський народ, абсолютно придатний для інтеграції в Європу", — написав Морозів.

Він підкреслив, що білоруси — це просто звичайний європейський народ, як чехи або навіть поляки.

"І тут простромлює раптове відчуття: ти розумієш, що з відходом Лукашенка ці білоруси можуть швидше опинитися в Європі, ніж росіяни з відходом Путіна. Точніше сказати, білоруси можуть виявитися новими чехами, а росіяни — ніколи", — зазначив журналіст.

"Потім я довго обдумував це враження. Я добре пам'ятаю, що таке враження на мене справила Вологодська область та її населення. Ось ці вологжани, сменись влада, легко приймають будь-яку форму. Вони легко "заходять" в євроформат. І в той же час, коли згадуєш не менш "руську" Білгородську область, то розумієш, що там така ж історія, тільки навпаки — сменись влада — ці бєлгородці так і залишаться якимись — важко це писати, але як би "радянськими", що не підлягають ніякому евроформату. Це якийсь інший "російський народ". Інакше кажучи, всередині самої Росії є та частина народу ("народів окремих губерній"), яка як "чехи", а є та частина народу, які зовсім "не як чехи", — резюмував Морозів.

Як повідомляв "Апостроф", відомий російський режисер Олександр Сокуров різко висловився про характер росіян.