RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії розповіли, скільки років Кремль протягне під санкціями

Україні не варто розраховувати, що російська економіка протягом найближчих п'яти років буде настільки ослаблена санкціями, щоб Кремль змінив свою агресивну зовнішню політику.

Про це заявив у коментарі "Апострофу" російський економіст Дмитро Некрасов.

За його словами, у цьому питанні варто орієнтуватися не на п'ятирічні тимчасові рамки, а скоріше на період у 15-20 років.

"Все це досить довгостроковий вплив - він неприємний, безумовно, але не носить катастрофічного характеру, в поточному моменті не створює якихось серйозних загроз", - заявив Некрасов.

Він також зазначив, що санкції не можуть вплинути на зовнішню політику Россії до такої міри, щоб Кремль заради зняття санкцій міг піти на якісь дуже суттєві поступки. "Але я вважаю ще менш ймовірним, що ці санкції просто скасують, нічого не домігшись. Питання в тому, домогтися чого? Повернення Криму? Так, це малоймовірно", - розповів Некрасов.

Експерт також додав, що пік ефективності економічних санкцій проти РФ минув у 2014-2015 роках.

Докладніше про перспективи введення США нових санкцій проти Росії читайте в матеріалі "Є два способи жорстко покарати Кремль за Україну: в РФ оцінили загрозу", опублікованому на "Апострофі".