RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

​"І вашим, і нашим": Навальний зробив нову заяву щодо референдуму в Криму

Російський опозиціонер, юрист і засновник Фонду боротьби з корупцією Олексій Навальний заявив, що майбутній президент Російської Федерації повинен провести "чесний" референдум в анексованому Криму.

Про це він сказав в інтерв'ю Ксенії Собчак на телеканалі "Дождь".

На думку політика, необхідне реальне волевиявлення жителів півострова, оскільки референдум, проведений в 2014 році, був сфальсифікованим.

Разом з тим, Навальний визнав, що Україна в жодному разі не визнає проведення чергового референдуму. Він додав, що в світі поки немає прецедентів вирішення подібних територіальних суперечок, тому ситуація з Кримом буде залишатися незмінною.

"Я знаю, що мої слова не подобаються багатьом в Україні, мої слова не подобаються багатьом в Росії. Але я кажу як є: реалістично ми бачимо, що в найближчому майбутньому Крим не буде визнаний ніким, але фактично буде залишатися частиною Росії", - сказав політик.

Відзначається, що Навальний в 2008 році заявляв про необхідність визнати незалежність Абхазії, Південної Осетії і Придністров'я, однак в 2014 році він виступив проти анексії Криму Російською Федерацією.

Опозиціонер вважає, що в Криму склалася абсолютно інша ситуація, ніж в Абхазії і Південній Осетії, які заявили про вихід зі складу Грузії відразу після розпаду СРСР. Крім того, на півострові не було насильства, на відміну від Абхазії, де багато років йшла війна.

Навальний підкреслив, що не бачить зв'язку між проблемами Криму і Донбасу. За його словами, для врегулювання ситуації на сході України необхідно, щоб РФ виконала свою частину Мінських угод, вивела війська і передала під контроль України частину кордону. Це Навальний обіцяє зробити, якщо стане президентом Росії.

Як повідомляв "Апостроф", раніше журналіст Віталій Портников заявив, що так звані російські ліберали і опозиціонери мало відрізняються від президента РФ Володимира Путіна в його ненависті до України.