RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Україна стала особистою проблемою Путіна: в Росії пояснили чому

Україна перетворилася на особисту проблему президента Російської Федерації Володимира Путіна, а також в системну проблему для Росії.

Таку думку висловила російський політолог Лілія Шевцова в інтерв'ю "Апострофу".

"Україна стала не тільки системною проблемою для Росії, але і особистою проблемою для президента Путіна. Мова йде не просто про зрозумілі імперський фантомний біль, через який проходили і інші імперії, що розсипаються. Якби справа була в цьому, то рішення було б більш реальним" , - заявила Шевцова.

За її словами, завдяки зусиллям Кремля (швидше за все, неусвідомленим) Україна в останнє десятиліття стала елементом, причому, ключовим, російської ідентичності, основним стимулом російського військового патріотизму і ключовим засобом підтримки самовпевненості російської влади.

"Український фактор був переплавлений в складову нинішнього російського самосвідомості та міфології. Тепер ворожість до Заходу, підозра до навколишнього світу і власної опозиції, трактування Великої вітчизняної війни - все це починає переломлюватися через фактор України. Як тепер Росії вискочити з цієї української пастки - незрозуміло", - зазначила експерт.

Вона додала, що Україна до того ж стала особистою відповідальністю Путіна, який зробив її своїм особистим проектом і не хоче визнати своєї поразки в спробах утримати українців у обіймах, тому плани президента РФ щодо України знає тільки він сам.

"Якщо в 2016 році Москва спробувала зняти український "перекіс", в тому числі і в пропаганді, то сьогодні ми бачимо, що Україна знову повернулася на екрани російського телебачення. Мабуть, в передвиборчий період при владі не знайшлося нового ворога", - підкреслила експерт , зазначивши, що в доступному для огляду майбутньому Україна, швидше за все, залишиться джерелом військового патріотизму для російського суспільства.

Читайте також повний текст інтерв'ю "На кремлівському столі лежить кілька сценаріїв щодо ДНР-ЛНР - Лілія Шевцова".