RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Російська Дзюдохерія: Піонтковський розповів про жорстку боротьбу за владу двох груп в оточенні Путіна

Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що дозволяючи всеросійську антикорупційну акцію 12 червня, Кремль у той же час готується жорстко її придушити. За його словами, це свідчить про неминучий серйозний конфлікт всередині влади.

Таку думку Піонтковський висловив "Апострофу".

"Оскільки саме зараз вирішується питання про транзит влади: чи буде Путін залишатися на своєму посту. Формальні вибори президента через рік, але вибори в Росії ніколи і нічого не вирішували, вони завжди були маніпуляцією, яка оформляє вже сформоване співвідношення сил", - говорить Піонтковський. При цьому додає, що питання про владу вирішиться саме наступного тижня.

"В так званій "еліті", всередині російської клептократії зріє дуже серйозне невдоволення Путіним в силу ряду його зовнішньополітичних провалів, які призвели до різкого ускладнення відносин із Заходом. А для російської Дзюдохерії робочі контакти із Заходом життєво необхідні. Вся ця політекономічна "модель" полягає в тому, що верхівка грабує в Росії, а зберігає свої награбовані скарби на Заході", - вважає політолог. При цьому зазначає, що на даний момент "виникла загроза найдорожчому для них – активам на Заході, та й всьому способу життя". " Адже справа не тільки і не стільки в активах, а у всьому їхньому життєвому укладі - освіта дітей, лікування, відпочинок, добробут дружин, наложниць і все, що завгодно. Все поставлено під загрозу однією людиною, яка своїми авантюристичними зовнішньополітичними понтами зіпсувала відносини із Заходом. Найбільше бажання "еліти", що працює вахтовим методом - нормалізувати відносини із Заходом, залишити за згодою Заходу незайманою чинну систему неофеодальної економіки, але замінити персональний бренд", - пояснив Піонтковський.

Політолог також відзначив існування "вузького угруповання – "Бункер" - навколо Путіна, яке з цією заміною бренду втрачає все абсолютно. Вони будуть захищатися до останнього. Це близькі Путіну бізнесмени, його друзі дитинства, Дрездена, КДБ, [директор Федеральної служби військ Національної гвардії РФ Віктор] Золотов та його Національна гвардія, які особисто віддані Путіну. Але Золотов, може бути, дійсно особисто відданий – це його охоронець протягом 30 років, а чи вірні Путіну 400 тисяч бійців, зарахованих до Нацгвардії, то це велике питання, на яке ми, можливо, і отримаємо відповідь у найближчі дні".

За словами Піонтковського, люди що входять в "Бункер" розуміють, що "якщо пустити все на самоплив і продовжувати загравати з Навальним і опозицією, як це робить сьогодні частина політичної верхівки, то доля всього "Бункера" і Путіна вирішена наперед".

"Їм потрібно терміново переламати ситуацію. У зв'язку із цим виникають серйозні думки щодо несподіваного призначення "прямої лінії Путіна з народом" на 15 червня. Зазвичай ця піар-акція відбувалася навесні. Здавалося б, що про цей формат забули, проскочили і не буде його в цьому році. Ні, раптом оголошують 15 червня, а це відразу ж після акції 12 червня", - вважає Піонтковський.

Детальніше читайте в матеріалі на "Апострофі": "Доля Путіна вирішується в ці дні, в Росії готують розгін Майдану Андрій Піонтковський".