RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Здешевлюють вартість авантюри: названа нова тактика Росії на Донбасі

Росія поступово формує на окупованих територіях Донбасу квазі-державу, при цьому намагається знизити вартість її утримання для власного бюджету.

Таку думку висловив координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець в інтерв'ю сайту "Народна правда".

За його словами, у так званих "ДНР" і "ЛНР" спеціально створена така структура, при якій уявними керівниками бойовиків є широко відомі особистості, а насправді керують всім невідомі люди в штабах. Раніше у російського командування виникали проблеми з виконанням їх наказів місцевими бойовиками, проте з часом вишикувалася досить чітка військова структура.

Машовець також розповів, що окупанти на Донбасі перейшли до децентралізованої логістики баз і сховищ боєприпасів, при якій вони мають менший розмір, але їх кількість в рази більше. В основному постачання йде на колесах і по залізниці через вузлові станції в Краснодоні, Луганську, Дебальцевому, Ясинуватій, Донецьку і Старобешевому.

За словами експерта, така структура дозволяє здешевити для Росії зміст псевдореспублік.

"Ну і у російських військових начальників з'явилося "дике поле" для збагачення. Особисто для них це золотий час", - розповів він.

Машовець зазначив, що після створення чіткої військової структури, росіяни взялися за формування "економічної та банківської систем". Це зроблено для того, щоб підприємства на окупованих територіях були в робочому стані, тому що утримувати соціальну сферу окупованих територій довгий час для Росії дуже затратно.

Також читайте на "Апострофі" колонку військового експерта Олега Жданова – "Росія міняє тактику на Донбасі: новий страшний сценарій".