RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

У Росії розповіли, як масові протести сильно налякали Путіна

Головним підсумком протестних акцій у Росії 12 червня стала втрата лояльності до центральної влади РФ населенням регіонів.

Таку думку висловив російський політик, лідер російської опозиційної політичної партії "Західний Вибір" Костянтин Боровий в своїй колонці на "Апострофі", коментуючи мітинги у РФ, які відбулися 12 червня, у день Росії.

"Істотне погіршення ситуації - втрата регіональної лояльності, що дуже небезпечно для влади. Влада дуже налякана. Це видно за її реакції і спробам залякати протестувальників. Це видно зао мішками і протитанковими їжаками. Це видно за реакцією національної гвардії і поліції. Затриманих багато, надто багато ", - заявив Боровий.

За його словами ступінь переляку демонструє не силу влади, а її слабкість і нездатність до діалогу з суспільством.

"Те, що влада відірвана від суспільства, було зрозуміло завжди, але те, що вона перейшла до прямого протистояння, - це абсолютно новий елемент, нова якість. Його не було під час протестної активності 2010-2012 років", - додав російський політик.

Детальніше про мітинги в Росії читайте в матеріалі "У Путіна дуже налякані: з'явилася нова серйозна загроза", опублікованому на "Апострофі".