RU  UA  EN

Субота, 7 вересня
  • НБУ:USD 40.70
  • НБУ:EUR 44.95
НБУ:USD  40.70
Світ

Новини

6 вересня

Всі новини

Путін може затіяти нову війну перед виборами: на Заході назвали можливі гарячі точки

Президент РФ Володимир Путін може зважитися на нову війну, щоб знизити протестні настрої та відвернути увагу людей від внутрішніх проблем країни перед виборами в 2018 році.

Таку думку в інтерв'ю "Апострофу" висловив старший віце-президент Центру аналізу європейської політики і редактор авторитетного британського журналу The Economist Едвард Лукас.

"Однозначно є така небезпека! Якщо вони вважатимуть, що опозиція може домогтися успіху, їм захочеться відвернути увагу за рахунок якогось нового бою або вибору нового джерела для гордості", - вважає Лукас.

За його словами, провокації можуть пройти в Білорусі, Арктиці або Центральній Азії. При цьому у західних лідерів немає плану дій на випадок, якщо в Мінську Кремль поставить нову проросійську владу.

"Починати нову холодну війну, тільки щоб захистити пана Лукашенка, який нам не подобається навіть більше, ніж Путіну?", - запитує журналіст.

Однак, на його думку, таке рішення Кремля може і не спрацювати, тому що глибинні проблеми в РФ вкрай великі.

Детальніше читайте в повному тексті інтерв'ю Лукаса "Апострофу": "Україна поверне Донбас за 10 років, Росія зазнала воєнну поразку - західний журналіст".