RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

До розслідування будівництва мосту Путіна в Крим спробують залучити NASA

До розслідування порушення правил екологічної безпеки під час будівництва Росією мосту в окупований Крим через Керченську протоку залучать Національне управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору (NASA).

Про це повідомив прокурор Автономної Республіки Крим Гюндуз Мамедов, передає прес-служба відомства.

Наголошується, що зараз здійснюється визначення збитків, завданих Україні в результаті будівництва мосту, який викликає серйозну екологічну небезпеку для Чорного і Азовського морів, а також збір доказів порушення норм міжнародного Морського права для подальшого їх розгляду в міжнародних судових інстанціях.

"Зважаючи на особливості нашої роботи, в рамках розслідування кримінального провадження, ми залучатимемо не лише українських фахівців у сфері охорони навколишнього природного середовища та екологічної безпеки, а звертатимемося і до іноземних організацій, таких як Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA) та інших", - сказав Мамедов.

Як повідомляв "Апостроф", РФ при будівництві Керченського мосту в односторонньому порядку обмежує рух через протоку, встановлюючи габарити суден.