RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Вбивство Нємцова: присяжні винесли вердикт чеченським силовикам

У Московському окружному військовому суді колегія присяжних визнала колишнього офіцера батальйону МВС Чечні "Північ" Заура Дадаева і чотирьох його сообщніко в- Анзора і Шадіда Губашевих, Тамерлана Ескерханова і Хамзата Бахаєва - винними у вбивстві російського політика Бориса Нємцова.

Про це повідомлять РБК.

Так, присяжні визнали, що Дадаєв особисто застрелив Нємцова, а до цього вів переговори про винагороду, встановив спостереження за політиком і купив для своїх співучасників телефони.

Анзор і Шадід Губашеви, за версією держобвинувачення, брали участь в плануванні стеження за Нємцовим і спостерігали за його вбивством з автомобіля ZAZ Chance; Тамерлан Ескерханов поряд зі стеженням забезпечував спільникам безпеку і допоміг втекти з Москви, а Хамзат Бахаєв брав участь у зборі інформації про Нємцова, перевозив злочинців на своєму автомобілі і надав тимчасове житло в Підмосков'ї на період підготовки до вбивства.

За рішенням присяжних ніхто з п'ятьох підсудних не заслуговує поблажливості. Всі підсудні також визнані винними в незаконному зберіганні зброї. За цією статтею всі вони, за рішенням присяжних, також не заслуговують поблажливості.

Після оголошення вердикту присяжних суд обговорить його, прокуратура зробить запит про покарання для підсудних, а потім буде оголошено вирок.

Нагадаємо, раніше в мережі з'явилося відео допиту Заура Дадаева, де той зізнається у вбивстві Бориса Нємцова, яке сталося 27 лютого 2015 року.