RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Відомий журналіст пояснив, навіщо Путін веде війну проти Заходу

Однією з причин, чому президент РФ Володимир Путін веде війну з Заходом, є те, що з моменту краху Радянського Союзу більша частина російської еліти вважає себе і свою країну такими, що програли в "холодній війні".

Про це у своїй колонці на сайті "7 днів" пише відомий український журналіст Віталій Портников.

За його словами, американцям - і цивілізованого світу в цілому - варто було б зрозуміти причини цієї постійної участі Москви в підриві підвалин західної демократії.

Так, на сьогоднішній день РФ не може змагатися ні зі Сполученими Штатами, ні з Європою.

"Падіння ціни на нафту, що стало провісником майбутньої економічної катастрофи і неминучого краху російського режиму, повинно було б протверезити Володимира Путіна і його найближче оточення - тобто якраз тих людей, хто займається підготовкою антизахідних спецоперацій. Але чекісти ніяк не можуть вгамуватися. Чому?" - пише журналіст.

Він відзначає, що президент РФ не може зрозуміти, що сучасний світ змінився, що в цьому світі вирішує не розмір території, не кількість енергетичних ресурсів і навіть не ядерний потенціал, а причетність країни до розробки новітніх технологій.

"Що ніякої поразки Росії в "холодній війні" не було, а був крах бандіитского режиму, засновники якого перемогли в кровопролитній громадянській війні 20-х років минулого століття і встановили на захопленій території свою диктатуру", - додав Портников.

Він вважає, що РФ діє як варвар, який стикається з цивілізованим світом, досягнення якого він споживає, і хоче зруйнувати цей світ, підкорити його своїй сьогочасній примсі.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Портников заявив, що США вирішили завдати серйозного удару по економіці Росії через спроби РФ втрутитися в проведення президентських виборів в Сполучених Штатах.