RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Війна в Україні: з'явилося відео з гучними зізнаннями Лаврова

У мережі з'явилося відео із зізнаннями міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова з приводу російської агресії проти України на Донбасі та в Криму.

Відеозапис опубліковано на каналі МЗС РФ в YouTube.

Дивитися з 06:10

На кадрах відображені слова Лаврова з відкритим визнанням у розв'язанні Росією війни на Донбасі. Під час виступу він також намагався виправдати анексію українського півострова Крим.

"Чи відповідало б тому впливу, який ми маємо в світовій політиці мовчання і визнання перевороту, якщо б ми на Україні кинули росіян і російськомовних після того, як організатори антиконституційного збройного перевороту, підтриманого з-за кордону, першим своїм актом оголосили заборону на багато речей, які були пов'язані з російською мовою, ввели дискримінацію російської мови, а потім оголосили про те, що росіяни в Криму ніколи не будуть думати по-українськи, тому росіян з Криму треба вигнати?", - заявив Лавров, додавши, що вступивши інакше росіяни нібито зрадили б свою цивілізацію.

Далі він спробував виправдати дії Росії в Сирії. Підсумовуючи, Лавров заявив, що питання про втручання у внутрішні справи інших країн є "справою смаку, виховання і політичних поглядів".

Нагадаємо, колишній посол США в Україні Джон Гербст в інтерв'ю "Апострофу" розповів про те, як змусити російського президента Володимира Путіна вивести свої війська з України.