RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Окупанти проговорилися про плани Росії на Крим

Росія активно заселяє своїми громадянами окупований Крим, а також планує робити це в майбутньому.

Про це повідомляє "Крим. Реалії".

Зокрема, так званий депутат так званих Законодавчих зборів Севастополя В'ячеслав Аксьонов заявив: "Розробники проекту генплану (московські архітектори, - ред.) зробили неправильний акцент на концепцію потужного зростання населення міста. Ми не поділяємо таку позицію".

Журналісти підкреслюють, що "потужний зростання населення міста" може відбутися і відбувається тільки за рахунок припливу мігрантів з РФ, які всі більш активно скуповують тут житло: за 2014-2017 роки число зареєстрованих жителів Севастополя зросла приблизно на 45 тисяч осіб або майже на 12%, в той час, як за п'ять місяців поточного року народжуваність скоротилася на 13%.

Окупаційна влада Севастополя і московські архітектори представили новий генплан міста в травні, на публічних слуханнях на які прибули тисячі протестуючих жителів міста. Зокрема, документ передбачає знесення будинків приватного сектора і будівництво на їх місце багатоповерхівок. Тоді мітингувальники скаржилися журналістам, що в новобудовах будуть жити москвичі і жителі інших російських міст, а севастопольців виселять куди подалі.

Як повідомляв "Апостроф", ОБСЄ офіційно закликала Росію повернути окупований Крим Україні.