RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Секретна в'язниця" спецслужби Путіна: зібрані головні тези гучного розслідування росЗМІ

Стали відомі головні тези розслідування російського журналіста про секретну в'язницю ФСБ в Московській області.

Про це пише Медіазона з посиланням на закритий матеріал Republic.

Спочатку про секретну в'язницю ФСБ стало відомо зі скарги Аброра Азімова, якого вважають відповідальним за вибух в пітерському метро 3 квітня. У своїй скарзі в Слідчий комітет він повідомив, що його зловили ще 4 квітня, а про офіційне затримання стало відомо лише 17 квітня. Також журналісти виявили ще кілька схожих скарг в раду з прав людини. У скаргах є описи камер і тортур над затриманими.

Також в секретній в'язниці побував брат Азімова Акрам. 15 квітня його забрали з лікарні в Киргизії, а 19 квітня ФСБ повідомило про його затримання в Підмосков'ї. Між цими датами затримані перебували у в'язниці.

Всім постраждалим після затримання надягали на голову мішки або шапки, які заклеювали скотчем, руки сковували наручниками. Після дорозі в машині їх спускали в підвал. Укладених пристібали до трубі вище рівня колін. Камер було як мінімум дві. Вони являють собою приміщення від шести до восьми квадратних метрів. Затриманим не дозволяли відвідувати туалет, замість цього справляти нужду їм пропонували в пляшки.

Катування затриманих проводилися за допомогою "динамо-машини", проводи якої приєднували до кінцівок, мочок вух і статевим органам. Деяким з ув'язнених надягали на голову пакет з газом. Азімов розповів про тортури водою, яку лили на обличчя покрите ганчіркою. Також він повідомив про те, що бачив кусачки, ремені для підвішування і біти в сусідній камері.

Після закінчення катувань затриманих відводили в душову, видавали їм одяг, а потім відвозили для інсценування затримання.

Розташовується секретна в'язниця найімовірніше на південно-заході Підмосков'я — в ареал потрапляють такі міста, як Подольськ і Одинцово. Джерела в ФСБ підтвердили, що в'язниці існують, а містяться в них в основному уродженці Середньої Азії.

Також у матеріалі є застереження, про те, що не можна стверджувати, що тортури проводили самі співробітники ФСБ. Можливо, це були вийшли у відставку співробітники правоохоронних органів і спецслужб. Зазвичай затримання проводили люди в цивільному одязі. Але є велика частка ймовірності, що їх дії координувалися саме ФСБ.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: