RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Журналісти розповіли про серйозні проблеми для кораблів через путінський міст в Крим: опубліковано відео

Керченський міст між Росією та окупованим Кримом стане серйозною проблемою для міжнародного судноплавства і для діяльності українських портів Азовському морі.

Про це йдеться в сюжеті журналістів DW.

Перш за все, міст просто унеможливить прохід суден типу Panamax в порти Азовського моря. Пройти через протоку зможуть тільки балкери з усадкою до 8 метрів.

До того ж проблема з проходом суден буде виникати в зимовий сезон. Рух в Керч-Єнікальській протоці можлива тільки після проходу криголама. Швидше за все, опори моста будуть затримувати великі масиви льоду, що, знову ж таки, унеможливить прохід кораблів.

Також не можна виключати, що після будови моста окупанти, посилаючись на терористичну загрозу, можуть перекрити арку для проходу кораблів.

Слід врахувати і той факт, що Росія порушила договір з Україною від 2003 року про співробітництво у використанні Азовського моря, і на час будівництва мосту позначила акваторії із забороною судноплавства. Там ходять тільки військові кораблі РФ. Посилення російської військової присутності в Керченській протоці може нашкодити морській комерції, так як міжнародні кораблі уникають мілітаризовані зони.

На цю тему читайте також матеріал "Апострофа" - "Чому Росія не зможе закрити Керченську протоку для судів з України".