RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Долітався: Молдова прийняла резонансне рішення щодо космічного віце-прем'єра Путіна

Молдова оголосила віце-прем'єр-міністра Російської Федерації Дмитра Рогозіна, 28 якого липня не було допущено на територію країни, персоною нон грата.

Про це повідомив на засіданні уряду міністр закордонних справ та європейської інтеграції Андрій Галбур, передає "Интерфакс".

"Пропонуємо зробити віце-прем'єра Росії Дмитра Рогозіна персоною нон грата у Молдові, і заборонити йому перетинати територію нашої країни", - сказав на засіданні кабінету міністрів глава МЗС Молдови Андрій Галбур.

Його пропозицію було підтримано більшістю членів уряду Молдови.

Прес-служба міністерства закордонних справ та європейської інтеграції країни повідомила, що Рогозину заборонено в'їзд в Молдову і транзит її територією.

Посла Росії у Молдови Фарита Мухаметшина після заяв віце-прем'єра Росії було запрошено до міністерства закордонних справ республіки.

"Зокрема, увагу російського посла було звернено на інтерв'ю Рогозину телеканалу "Росія 24" (ВГТРК), в якому той допустив цілий ряд образливих висловлювань щодо Молдовії та її громадян. Російський віце-прем'єр також допустив образливі оцінки на адресу державних органів країни", - говориться у повідомленні прес-служби Молдови.

Нагадаємо, раніше Дмитро Рогозін стер зі свого Twitter повідомлення з загрозами на адресу Румунії, але потім зухвало розповів про причини свого рішення.